Oldříšské BIO hovězí

Bio hovězí maso ze statku Dolní Oldřiš pochází výhradně z našeho chovu. Plemena chovaná u nás jsou Masný siementál a Charolaise .
Objednávky:
Objednání je možné na tel. čísle: 482 343 007 nebo 724 188 666 či andrea.hyblova@centrum.cz

Hovězí balíček 5 kg

Balíček se skládá z 2 kg zadního masa, 2 kg předního masa a 1 kg žebra na polévku

Hmotnost cca 5 kg

Cena: 250 Kč/ kg

Hovězí svíčková

Pravá hovězí svíčková je velice libový sval uložený podél bederní části páteře. Je velice málo namáhán a proto je maso z ní velice křehké.

Ideální kuchyňská úprava je na steaky neboli bifteky.

U svíčkové preferujeme prodej celého jednoho kusu, který má cca 2 kg.

Cena: 1100 Kč / kg

Hovězí roštěnec

Roštěnec je dlouhý zádový sval a maso z něj je též křehké a libové. Nejčastěji se využívá k minutkové úpravě, ale hodí se též k pozvolnému pečení třeba na tzv. Roastbeef nebo k dušení.

Cena : 450 kč / kg

Hovězí zadní

Tento typ masa má v kuchyni velice široké využití. Maso se nachází na zadních končetinách.

A jak tento typ masa upravovat? Můžete uvařit různé druhy plátků nebo španělské ptáčky, rolády nebo masové špalíčky.

Cena : 340kč / kg

Zadní květová špička

– též známá jako tzv. „rumpsteak“ který patří mezi vyhledávaná steaková masa.Dají se z něj přípravovat velké steaky s jemnými žilkami tuku a výraznou chutí. Maso na steak musí být dobře vyzrále-odleželé . Díky jemnému tukovému mramorování si zachovává charakteristickou

chuť a šťavnatost. V české kuchyni se často využívá na dušení a pečení.

Cena: 380 kč/ kg

Zadní spodní šál

Objemný sval téměř libového masa. Význačný mírně hrubším vláknem a vyšším zastoupením vaziva. Tato partie je velice oblíbená na přípravu tradičních španělských ptáčků.

Cena: 340 kč/ kg

Zadní vrchní šál

Velký a krásný kus masa. Jednotný šál masa výrazné vůně hovězího masa a syté barvy. Využití je možné jak na tatarský biftek nebo různé druhy plátků dle vašich chutí a představ.

Cena: 340 kč/ kg

Zadní ořech

Předkýtí – velký ořech. Objemný střed ořechu připomíná něco mezi válečkem a falešnou svíčkovou a má též rovná vlákna. Vnější část je tvořena z více namáhaných svalů bohatých na kolagen a proto se hodí nejvíce na pečení či dušení.

Cena: 340 kč/ kg

Hovězí váleček

Spadá do partií zadního výsekového masa. Váleček je často kuchaři využíván na pečení ke svíčkové omáčce.

Cena: 380 kč / kg

Hovězí falešná svíčková

Kulatá plec je z přední části má jemně vláknité maso a též se dobře využívá na přípravu plátků nebo taky na přípravu oblíbené svíčkové omáčky.

Cena: 430 kč / 1 kg

Hovězí loupaná plec

Loupaná plec je masem ze střední části plece, odkud byla vyloupnuta lopatka má vyšší podíl vazivových tkání ve středu masa.

Cena: 300 kč / kg

Hovězí přední

Jedná se o maso z přední čtvrtě. Často prorostlejší strukturou se hodí na přípravu omáček, guláše, dušení a vaření.

Cena: 250 kč / kg

Hovězí přední – kližka

Vzhledem ke svému umístění je svalstvo aktivně využíváno a je výrazně prorostlé šlachami, které při tepelné úpravě měknou až klihovatí, maso je díky tomu vláčné a šťavnaté. Skvěle se tedy hodí na guláš a jemu podobné pokrmy

Cena: 250 kč / kg

Hovězí přední ossobuco

Doslovný překlad z italštiny je „kost s dírou“ .Jedná se o silný plátek kližky i s kostí. Tato pochoutka je velice oblíbená v Italii. Nejčastěji se duší se zeleninou bylinky a bílým vínem. Morek z kosti přidá pokrmu výjimečnou chuť.

Cena: 300 kč / kg

Hověží krk

Řadí se do předních partií, maso je lehce prorostlé tukem s hrubší svalovou vlákninou a vysokým podílem vaziva. Nejčastěji se využívá na dušení, vaření nebo se též hodí pro namletí a pak další úpravu mletého masa.

Cena: 250 kč / kg

Hovězí kostky na guláš

Pro vaše pohodlí si u nás můžete objednat maso připravené našim řezníkem pro přípravu guláše. Výběr z předních mas určených na výrobu tohoto pokrmu

Cena: 290 kč / kg

Hovězí žebro

Masité žebro je často využívá k pečení, ale i k výrobě silných výživných vývarů. Uvařené maso pak lze podávat jednoduše s hořčicí a křenem nebo jen můžete pokrájet do polévky.

Cena: 140 kč / kg

Hovězí jazyk

Jazyk je aktivní sval a oblíbená úprava je vaření a po oloupání povrchové kůže se podává s bramborou kaší na plátky nakrájeny s hořčicí či křenem.

Cena 90 kč / kg

Hovězí droby

Do nich řadíme hovězí srdce, játra nebo ledviny.

Droby upravujeme do omáčky co guláše či jiných podobných pokrmů. Játra můžete upravovat jako minutku nebo je obalit.

Cena 50 kč / kg

Hovězí maso

Balíček 5 kg 250 Kč/kg

(2 kg zadní, 2 kg přední, 1 kg žebro)

Svíčková 1100 Kč/kg

Roštěná 450 Kč/kg

Flank steak 350 Kč/kg

Osso bucco 300 Kč/kg

Zadní 340 Kč/kg

Zadní spodní šál 340 Kč/kg

Zadní vrchní šál 340 Kč/kg

Zadní ořech 340 Kč/kg

Zadní květová špička 380 Kč/kg

Váleček 380 Kč/kg

Falešná svíčková 430 Kč/kg

Loupaná plec 300 Kč/kg

Kližka 250 Kč/kg

Krk 260 Kč/kg

Přední 250 Kč/kg

Kostky na guláš 290 Kč/kg

Hamburger hrubozrnný 240 Kč/kg

Hamburger jemnozrnný 430 Kč/kg

Žebro 140 Kč/kg

Jazyk 90 Kč/kg

Droby 50 Kč/kg